2017. május 21., vasárnap

Wonder Woman (2017. június)


Szeretem a képregényből készült szuperhős filmeket? Igen! Marvelt? Igen! DC-t? Igen! Minden Marvel és minden DC filmet láttam? Nem. Amit láttam, mind tetszett? Nem! 
A véleményem az, hogy egyik képregény-hős univerzum sem lehet tökéletes, és hazudnék, ha azt állítanám, hogy minkét csapat összes hősének a történetében jártas vagyok. Batman-t és Superman-t már kicsi gyerekkorom óta ismerem, míg Marvel részről Spiderman volt, akiről először hallottam, viszont soha nem sikerült megszeretnem.

Az MCU és DCEU, a mögöttük álló filmstúdiók és velük a tévésorozatok és mozifilmek ellátják a rajongókat újabb és újabb történetekkel, így szerencsére mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb hőst és csapatot. 
Van valami, amit nem szeretek a két univerzumban, és ez a két rajongótábor üzekedése. Ki a jobb, miért jobb, ki hozott több bevételt, melyik film és melyik csapat vonz több nézőt, kit szeretnek és kit utálnak a kritikusok, és így tovább. Méltatlan vita, de öröknek tűnik, sajnos... Én a magam részéről örülök, ha egy jó filmet látok, és mindegy, hogy ki gyártotta és kinek az ötlete alapján. Az sem érdekel, hogy egyre több a szuperhős film, mert szerencsére ez csak egy műfaj a sok egyéb mellett, és aki nem szereti, nem nézi meg őket, keres helyettük mást. Azt viszont el kell ismerni, hogy ami jó, az jó! És most itt van egy olyan film, ami igazán jónak ígérkezik, a DCEU Wonder Woman című szuperhős filmje. Bocsánat, szuperhősNŐs eredet filmje, ami az új érában az első ilyen alkotás, beleértve a Marvel filmjeit is, vagyis megannyi férfi után most egy nő uralja majd a vásznat. 

A történet szerint az 1. világháborúban járunk, amikor egy angoloknak dolgozó amerikai kém, Steve Trevor (Chris Pine - Star Trek; Hell or High Water) repülőgépe belezuhan a tengerbe, Themüszkira szigete mellett. A szigetet amazonok lakják, akik közül a legkiválóbb harcos, Diana hercegnő (Gal Gadot - Halálos iramban; Batman vs. Superman) kimenti a katonát a tengerből. Trevor a külvilágtól elzártan élő amazonoknak pusztító háborúról beszél, ami emberek millióinak életét veszélyezteti. Diana segíteni akar mindazoknak, akik nem képesek megvédeni magukat, ezért Steve mellé szegődik, elmegy vele a férfi világába, hogy megállítsa az öldöklést. Mindeközben a félisten Diana hercegnőből az emberek világában megszületik Wonder Woman...

A film az előzetesek, a rövid, egyperces részleteket megmutató videók alapján humorral, érzelemmel, romantikával dúsított, igencsak látványos akciómozinak ígérkezik, amit Magyarországon június 1-jén mutatnak be, egy nappal korábban, mint az USA-ban. 
A tesztvetítésekről szóló hírek alapján mind az átlag nézők, mind a kritikusok egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak, de azért nyugtával dicsérjük a napot... Ámbár mindezek után nem hiszem, hogy a film csalódást fog okozni a rajongóknak, és talán végre ezúttal a kritikusok sem meszelik el a DCEU-t 😉


A legutolsó előzetes, magyar felirat bekapcsolható: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése